Play Video

Nádherný dvojdům v Peci pod Sněžkou

Stavební pozemek o rozloze 967 m2 s vypracovaným projektem a vydaným stavebním povolením pro stavbu luxusního rodinného dvojdomu

Cena na dotaz

Luxusní bydlení v jednom z nejoblíbenějších středisek Krkonošského národního parku? V nádherném moderním domě, kde architekt důmyslně zkombinoval vysoké nároky na luxus, pohodlí a design se zachováním celkového „zapadnutí“ stavby do horské přírody chráněné krajinné oblasti? 

Tento nádherný pozemek s jihovýchodní orientací, o rozloze 967 m2, se nachází přímo v Peci pod Sněžkou. V krásné přírodě, nedaleko lesa, nedalekým orientačním bodem je hotel Firn. Na tomto místě se pohodlně pěšky dostanete jak do centra samotné Pece pod Sněžkou, tak do nádherné okolní přírody.

K pozemku je vypracovaný stavební projekt pro stavbu luxusního dvojdomu, kde skutečně nemusíte dělat žádné kompromisy. Ke stavbě domu je již vydáno stavební povolení a vy tak můžete začít ihned stavět a plnit si svůj sen.

Koncepce domu je vhodná pro několik možností využití – jako dům pro dvě rodiny, jako dům pro rodinu s možností pronájmu druhé poloviny domu (spojení bydlení s podnikáním) nebo jen k podnikání v oblasti pronájmu luxusních apartmánů. V Peci pod Sněžkou se může krásně bydlet jak celoročně, tak rekreačně a jako místo pro podnikání v oblasti turistického ruchu je to doslova ideální.

V každém z rodinných domů je navržena prostorná dvojgaráž s dostatkem místa nejen pro auto, ale také další vybavení (například jízdní kola). V nejspodnějším patře je také lyžárna, technická místnost a samostatná koupelna. 

Ve druhém nadzemním podlaží se nachází velká obytná místnost s kuchyňským koutem, spíž a WC.

Třetí nadzemní podlaží patří třem ložnicím (z jedné je vstup do vlastní šatny) a dalším dvěma prostorným koupelnám. 

Ve čtvrtém podlaží je počítáno s wellness a saunou.

Vzhledem k umístění domu se zde myslelo také na výhledy do okolí. Celá jedna strana domu je prosklená a kromě výhledů z hlavních místností je také počítáno s galerií na samotném vršku domu, odkud si užijete skutečně skvostný pohled do okolní přírody.

Tohle je sen. Krásná stavba na krásném místě. Tady se kompromisy nedělají, tady se bude prostě život užívat!

Celková užitná plocha: 591,66 m2
1.PP: 162,18 m2
1.NP: 139,52 m2
2.NP: 136,33 m2

PODKROVÍ + galerie: 130,2 m2 + 23,43 m2

Veřejný vodovod a kanalizace, dešťová kanalizace. 

Přes pozemek vede veřejná dešťová kanalizace, kterou je nutno přeložit. 

Plynové potrubí je k dispozici.

Již jsou uzavřené smlouvy o připojení s jednotlivými dodavateli energií: ČEZ Distribuce, GasNet 

K vytápění objektu bude sloužit tepelné čerpadlo s plynovou bivalencí + krbová kamna.

Jedná se o novostavbu rodinného dvojdomu horského charakteru určeného pro
individuální bydlení se dvěma nadzemními podlažími, jedním podzemním podlažím a
obytným podkrovím.

Základní kompozici prostorového řešení tvoří  „podstavec“ v úrovni 1.PP o rozměrech cca 15,08 x 13,44 m. Na tomto podstavci je umístěna hmota o půdorysných rozměrech cca 15,2 x 12,68 m odsazená od líce fasády 1.PP o cca 1,4 m. Odsazením nadzemní části hmoty vzniká pobytová terasa. Tato odsazená hmota je ukončena sedlovou střechou, kde každá polovina má odlišný sklon, ale identickou výšku okapové hrany. Tím vzniká jedinečný architektonický výraz, kde přísnou symetrii uliční fasády narušuje asymetrie střešních rovin.


Výše popsanými principy vzniká stavba horského charakteru v moderním pojednání, využívající genia loci polohy pozemku. Fasáda „podstavce“ je tvořena tmavším kamenným obkladem. Uliční fasáda je převážně prosklená doplněná dřevěným obkladem. Boční fasády jsou tvořeny falcovaným plechem v antracitové barvě. Střešní krytinu rovněž tvoří falcovaný ploch v antracitové barvě. Střešní rovina je navržena bez přesahu v okapové hraně a je navázána na rovinu fasády. Boční fasáda a střecha jsou přetaženy před rovinu uliční fasády a tvoří „lem“. Dvorní fasáda je tvořena omítkou světle šedé barvy. Okna a dveře jsou dřevohliníková, rovněž v antracitové barvě.

Dokumenty

Lokalita

Pec pod Sněžkou – jedno z našich nejvýznamnějších horských středisek, které je hojně vyhledáváno turisty. Nabízí celoroční sportovní i turistické vyžití v krásné přírodě Krkonošského národního parku. Najdete tu 14km tratí pro sjezdové lyžování všech obtížností, Funline, dráhu pro freestyle lyžování nebo Funpark pro děti a samozřejmě nespočet turistických tras.

Kromě ubytovacích a restauračních zařízení jsou zde obchůdky s potravinami nebo sportovním vybavením. Pohodlnou dopravu po Peci zajišťují 3 linky CITI busů. Do dalších 5 nejbližších skiresortů jezdí skibusy na páteřních linkách.

Pokud by vám něco chybělo v Peci pod Sněžkou, za tím není problém dojet do dalších blízkých krkonošských středisek (Špindlerův Mlýn, Harrachov, Rokytnice nad Jizerou a další) nebo do nedalekého Polska.

líbí se vám nemovitost?

Pojďme se na ni spolu podívat

Napište nám skrze formulář